Zondag 5 februari organiseerde de SAIO voor de zevende keer een wandeldag voor het goede doel.

Het was bitter koud, maar er waren toch veel kandidaten  die hun wandelschoenen hadden aangetrokken om een mooie wandeling van 15 km te maken door de Belse bossen en langs de Nete. De kleine wandeling ging langs paadjes en velden in de buurt van de  school.

Het goede doel was dit jaar “centre Balou” in de buurt van Lubumbashi – Congo. Deze school vangt mindervalide kinderen op die in dit centrum onderwijskansen krijgen  en een vak leren.  In de maand oktober 2011 werd dit centrum getroffen door een zware brand, zodat twee lokalen met materiaal totaal vernield werden.
De leerlingen in  centre Balou  maken zelf knutselwerkjes om te verkopen. Dit is een belangrijke bron van inkomsten voor  de school ter plaatse.

Kris Van Elsen , die daar op op bezoek was, maakte een fotoreportage en heeft deze  getoond aan onze leerlingen. Zo kregen onze leerlingen een indruk van het leven in Congo :  hoe gezinnen overleven,  het onderwijs.  Kind-zijn in Congo is niet altijd gemakkelijk;  maar, met Afrikaans optimisme lukken ze erin om iedere dag te leven.

Wat ze daar kunnen , kunnen wij ook … dachten de leerlingen van SAIO en ze gingen aan het werk! Prachtige knutselwerkjes zoals juweeltjes, dromenvangers, potjes en kommetjes, geldbeugels, sambaballen,en nog veel meer werden geknutseld en verkocht op de wereldmarkt.  Op deze manier hebben alle leerlingen zich ingezet om iets te doen voor anderen! Een dikke proficiat hiervoor!

Ook de ouders zorgden  dit jaar weer voor een lekker taartenbuffet zodat belangstellenden  in de refter konden snoepen van het  heerlijk gebak.
Vrijdag 2 maart verzamelden de leerlingen  om de cheque van €2.639 te overhandigen  aan Kris Van Elsen  en professor Richard Kayabala, die deze op zijn beurt zal overmaken  aan de de verantwoordelijken  van “centre balou”.

We danken ook de materiële  sponsors (CM-international, Medico-Geel ,   Rusthuis Zusterhof en Rusthuis Wedbos)  die rolstoelen en orthopedisch materiaal hebben geschonken. Het fietsenatelier van Mol zorgde dat alles veilig verpakt werd.  Al het materiaal wordt per container verscheept via Wereldmissiehulp naar de haven van Daar-es-Salaam (Tanzania), vervolgens nog twee maanden transport over de weg richting Zambia om uiteindelijk toe te komen in Lubumbashi Congo. Binnen drie maanden zal het Centre Balou beschikken over nieuwe rolwagens en materiaal om de opvang en opleiding van kinderen met een beperking mogelijk te maken.   Zo worden  solidariteitsbanden  gemaakt tussen kinderen in Geel en kinderen in Lubumbashi.

Ook een dikke merci voor alle leerkrachten en de ouderraad voor hun inzet, zodat ook deze dag weer een succes werd en  we weer met een goed gevoel kunnen terugdenken aan deze wandeldag.

Bedankt SAIO-sympathisanten voor jullie gulle giften en tot volgend jaar.

SAIO